DespreCerneala episodul 5

Salut,
In acest episod vorbesc despre primul meu stilou Kaweco, un Al Sport Raw (aluminiu nevopsit). Desi colectia de Al Sport are mai multe culori (negru, albastru, antracit, albastru deschis), am fost atras cel mai mult de materialul brut.
Un stilou foarte bine construit dintr-un bloc solid de aliminiu, cu tolerante foarte mici. De la prima atingere iti da un sentiment de soliditate, pe care eu am testat-o de mai multe ori scapand stiloul pe ciment fara menajamente, cred ca de  vreo 4-5 ori , daca imi aduc bine aminte.  In afara de cateva semne nu s-a intamplat nimic major, sincer cred ca am avut si ceva noroc ca nu a cazut patronul inauntru la soc.
Dupa un an jumatate cred ca este cel mai rezistent stilou pe care il am si cred ca cel pe care l-am menajat cel mai putin.
In acest moment are o penita (F) si o cerneala Graf Von Faber Castele Cobalt Blue. Sincer , chiar daca un stilou foloseste patroane mici standard international nu ma simt limitat doar la cerneala din patroane. O seringa si apa si am curatat patronul, doar un minut si e curat. Apoi pot sa folosesc  orice cerneala mi se pare potrivita.
Dar sa ne intoarcem la Kaweco Al Sport, scrie destul de uscat lasand putina cerneala pe hartie (o caracteristica ce se extinde la mai multe stilouri Kaweco exceptand Elite care are o penita numarul 6 si scrie cu mai multa cerneala).
Aici poti sa recunosti ca cei de la Kaweco au facut un calcul bun – la un patron mic daca limitezi volumul alimentatorului obtii doua lucruri importante: stiloul consuma mai putina cerneala si poti scrie mai multe zile cu el si in al doilea rand poti sa scrii pe orice tip de hartie disponibila, fara sa iti fie frica, ca iti iese cerneala pe partea cealalta (nu pe servetele de masa totusi).
Pana la urma un stilou foarte portabil pe care sa il tii tot timpul in buzunar, cu un capac care se inchide foarte bine si nu lasa cerneala sa se usuce pe penita. Este unul dintre acele instrumente care atunci cand ai pus mana pe el scrie fara probleme, de fiecare data.
Relansam concursul nostru:
 „O scrisoare pentru un stilou”
Trimiti o scrisoare, subiect liber, minim patru randuri, preferabil scrisa cu cerneala, pe adresa noastra:
Scarlet Leaf SRL
Str. Drumul Intre Tarlale nr 42,
Corp B, Etaj 1, Camera 49A,
Sector 3 , Bucuresti,
si participi la concursul nostru.
Pe data de 15 Octombrie va fi anuntat premiul pentru  Noiembrie. Pe data de 5 Noiembrie  tragem la sorti castigatorul lunii Octombrie.

Sa scrieti cu placere!